PricelistПанели

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Панел poly YL255P-29b 255W/60 250 230  
2 Панел poly YL250P-29b 250W/60 250 230  

Солар инвертери

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Victron Blue Solar 1,5KW 1 1130  
2  Stecagrid 1,8KW 1 1706  
3 Power one UNO 2,0 OUTD-TL 2000Wp 1 1220  
4 Power one TRIO-3,0 OUTD-TL Kwp 1 1440  
5 Stecagrid 3,6KW 1 1973  
6 Power one Aurora PVI-10,0 Kwp 1 3028  
7 Power one TRIO 27.6 S2X-400* 1 6032  

Полначи | Контролери

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Steca Solsum 12/24/10 A 1 38.5  
2  Steca Solarix 12/24/30 A 1 62.5  
3 Victron Blue Solar MPPT 12/24/15 A 1 122  
4 Victron Blue Solar MPPT 12/24/40 A 1 256  
5 Victron Blue Solar MPPT 12/24/50 A 1 311  
6 Victron Blue Solar MPPT 12/24/48/70 A 1 709  
7 Victron Blue Solar MPPT 12/24/48/85 A 1 806  
8  Steca Tarom 4545-48 MPPT 12/24/48/45 A 1 313  
9  Steca Tarom 4055 MPPT 48/55 A 1 1511  
10  Steca Power  Tarom 4110 MPPT 48/110 A 1 1935  

Синус инвертери

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Steca PLI-300 12/230V/300W 1 313  
2 Victron Phoenix 12/350W 1 136  
3 Steca  Solarix PI 550 12/230V/550W 1 517  
4 Victron Phoenix 24/1200 1 551  
5 Victron Phoenix 24/2000 1 962  
6 Victron Phoenix 48/3000 1 1502  
7 Victron Phoenix 48/5000 1 2387  

Хибридни уреди

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Victron Multiplus* C  24/1200/25-16 1 954  
2 Victron Multiplus* 24/3000/70-50 1 2146  
3 Victron Quatro** 48/5000/70-100+50A 1 3148  
4 Steca Xtender XTS900-12 1 1282  
5 Steca Xtender XTS1200-24 1 1354  
6 Steca Xtender XT4000-48/230V/3500VA 1 3415  

Батерии

Но.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Гел Батерии 12/60 АН 1 122  
2 Гел Батерии 12/90 АН 1 160  
3 Гел Батерии 12/110 АН 1 199  
4 Гел Батерии 12/165 АН 1 299  
5 Гел Батерии 12/220 АН 1 370  
6 Гел Батерии 2/200 АН 1 167  
7 Гел Батерии 2/420 АН 1 330  

Конектори, Шини, Рамки

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Шина (м) 1 4.5  
2 Спојка за шина 1 3  
3 Кабел 4 1 0.88  
4 Кабел 6 1 1.15  
5 Кабел 25 1 4.25  
6 Кабел 35 1 5.6  
7 MC4/M 1 1.82  
8 MC4/F 1 2.4  
9 MC4/Y 1 6.86  
10 Двоен држач 1 1.5  
11 Краен држач 1 1.9  
12 Носач за шина 1 9  

КИТ Систем - МРЕЖЕН

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Flexy Kit     0,25  Kwp/01PV 1 426 35
2 Flexy Kit     1,0    Kwp/04PV 4 1590 130
3 Flexy Kit     2,0    Kwp/08PV 8 3150 250
4 Flexy Kit     3,6    Kwp/14PV 14 4999 350
5 Flexy Kit     10    Kwp/40PV 40 13099 1000
6 Flexy kit     50    KW/200PV 200 55000 Прашај

КИТ Систем - НЕЗАВИСЕН

Бр.ПроизводБр. PVЦена €Монтажа
1 Off Grid     250Wp / 350/12-200Ah 1 680 35
2 Off Grid     250Wp / 800/12-200Ah 1 970 35
3 Off Grid    500Wp / 1200/24-200Ah 2 1670 100
4 Off Grid    750Wp / 2000/24-200Ah 3 2520 120
5 Off Grid  1000Wp / 3000/24-200Ah 4 3230 150
6 Off Grid  2000Wp / 5000/48-200Ah 8 6210 300

  превземи

* Цените се малопродажни со ДДВ 18%

* Каблите и приклучните елементи не се вклучени

* Проектите и издавањето евентуален сетрификат се дополнителни

* Во цената НЕ e вклучена АЛУ галантерија за носечка конструкција

captcha
Reload