Solar inverters

Power one TRIO 27.6 S2X - 400

Наменети за комерцијална употреба, овој трифазен инвертор е многу единствен во својата способност за контрола на извршување на PV панели,особено во периодите на променливи временски услови.Овој уред има две независни MPPTs(Максимална моќност на следење) и ефикасност  до 97,3%. Влезниот напон на опсегот го прави инверторот погоден за инсталации со намалена големина. HF изолација овозможува позитивени или негативени земјени конфигурации.Достапно со опционални целосно интегрирани DC комбинирачки кутии опремени со DC или AC и DC исклучени прикинувачи и DC осигуривачи. Единицата е без електролитски кондензатори, кое е овозможува поголемо производтсво и сигурност на единицата.

  • Голема брзина и прецизен MPPT(Максимална моќност на следење)алгоритам за следење во реално време и пoдобрување на апсопција на енергијата
  • Нивото на ефикасност на кривите обезбедува висока ефикасноста на сите излезни нивоа со обезбедување на доследни и стабилни перформанси низ целиот влезeн напон и опсег на моќност
  • Без електролитски конвертор на моќност и понатамошно зголемување на очекуваното траење на функционалност и долгорочна сигурност
  • Точна трифазна разделувачка топологија за DC/AC излезен конвертор 
  • Копче за ноќно пристапување на податоците околу  апсорпцијата на енергијата и преглед на грешки кога инвертерот е во мод на спиење
  • Делници со двоен влез и независен (MPPT) кој овозможува апсопција на оптимална енергија од две под-низи во различни насоки
  • Нема 4x отворен комплет за неограничена употреба  под никакви услови на околината
  • Интегрирана комбинирачка кутија опремена со DC прикинувач во согласност со меѓународните стандарди(-S1,-S2)
  • RS-485 комуникациски интерфејс(за поврзување со лаптоп или уреди за превземање на податоци)
  • Компатибилен со PVI-RADIOMODULE за безжична комуникација со Aurora PVI на десктоп

 

 Power one TRIO 27.6 S2X - 400
Влез (DC)
Макс Напон 1000 V
Врвна моќност следење на напон 200 V - 950 V
Мин. почетен напон 360 V
Макс. моменталенt 36 A
Излез (AC)
Номинална излезна моќност 27.600 W
Ранг на напон 422 - 528 V
Фреквенција 50.0 Hz
Макс. моментален 36.0 A
Mechanical
Тип Grid-Tie Commercial
Работен температурен опсег -30° C - 60° C
Комплет NEMA 4X
Ладење Natural Convection
Димензии (W x H x D) 1059 x 701" x 292mm
Тежина 76.2kg
captcha
Reload